Quinoa er kommet for at blive. Det har været længe undervejs med at være på vej ind i det danske køkken. Nu er det så småt ved at have vundet så stort et indpas, at folk ved, hvad der tales om, når ordet quinoa nævnes, og at mange ganske almindelige danske husholdninger har quinoa liggende et så almindeligt sted som på hylden blandt gryn og ris til højre for vasken i deres køkken. Selv børn af moderne tid kender, og har smagt, quinoa. Der er nu derfor også skabt en øget interesse om, hvad for slags retter man kan lave, hvor denne ingrediens indgår. For det bliver kedeligt, hvis man hver dag, eller i det mindste hver gang der står quinoa på menuen, skal have en stak kogt quinoa med et stykke stegt kylling til. Det er ganske vidst sundt og fattigt for kalorier, men samtidigt er det også en lille smule trivielt, kan vi vidst ikke komme uden om. Men her skal man ikke frygte for, at der ikke er noget at gøre. Det er der nemlig, der findes mange vidt forskellige spændende retter, hvor quinoa indgår.
Har du f.eks. prøvet lasagne med quinoa?
Lasagne er en god og traditionel klassiker, som de fleste kan lide. Og denne ret kan piftes op i et utal af varianter. Derfor kan den også uden problemer piftes op med quinoa, og dette er endda nemt. Det du kan gøre for at pifte en lasagne op med quinoa er at spare lidt på kødet i sovsen og så til gengæld smide ekstra grøntsager i, og quinoa. Du skal krydre det godt for at opnå en optimal orientalsk og spændende smag. Vupti: Nu er en lasagne ikke længere bare en lasagne, nu er det en orientalsk ret med quinoa. Og så var det endda nemt. Se alle opskrifterne, se her!